Milí naši priatelia, po dlhom hľadaní sme našli kuchára, ktorý k nám prišiel koncom januára priamo z Nepálu aj s novou víziou. V apríli ožije náš krásny priestor, môžete sa tešiť na vôňe a chute nepálskej kuchyne. Držte nám palce priatelia, do tretice všetko dobré a veríme že aj chutné.
Obľúbená, jemne pikantná Thajská polievka Tom yum s typicky sviežo kyslastou chuťou, dochutená zmesou korenia, byliniek, cesnaku a chilli, doplnená sivežou chuťou čerstvej citrónovej trávy, limetky a koriandru, zjemnená kokosovým mliekom.
SUNILOV HOVÄDZÍ VÝVAR S REZANCAMI JE PLNÝ CHUTÍ, VÔNÍ, JE ĽAHKÝ ALE PRITOM ZASÝTI. ZÁKLADOM POLIEVKY JE VÝVAR Z HOVÄDZIEHO MÄSA, NÁJDETE V NEJ ČÍNSKU KAPUSTU, MRKVU, FAZUĽOVÉ VÝHONKY, JARNÚ CIBUĽKU, ŠALOTKU, VÝBORNE JU DOPĹŇA RYBACIA OMÁČKA A SEZAMOVÝ OLEJ. ÁZIJSKÉ KORENINY DOTVÁRAJÚ CHUTNÚ KOMBINÁCIU TEJTO VYNIKAJÚCEJ POLIEVKY.
Biryiani je obľúbené indické jedlo plné rôznorodých chutí. Kombinuje korenisté kúsky kurčaťa s aramotickou ryžou. U nás si Biryani môžete vychutnať s pikantným marinovaným mäsom z kuracích pŕs alebo zeleninou. Biryani podávame s basmati ryžou, aromatickou zmesou indického korenia, uhorkovou raithou a jogurtovou omáčkou.
JE TRADIČNÉ INDICKÉ JEDLO, U NÁS JU PRIPRAVUJEME VO VEGETARIÁNSKEJ VARIANTE. V SUNILOVEJ PAKORE NÁJDETE KAPUSTU, MRKVU, KARI KORENIE, MASALU, KURKUMU, ZÁZVOR A CENSKOVÉ PESTO. TÚTO VEGETARIÁNSKU POCHÚŤKU PODÁVAME S MÄTOVO - JOGURTOVOU RAITOU A DOMÁCIM PARADAJKOVÝM NÁLEVOM.
Nepálska kulinárska špecialita, ktorú si zamilujete. Dal znemaná v preklade "šošovica", Bhat "varená ryža" a obe spolu tvoria tradičné nepálske jedlo podávané s kuracím kari alebo zeleninou, dochutenými zmesou aramotického korenia. Dal Bhat je obľúbeným pokrmom v Himalájach a je neoficiálnym národným jedlom Nepálu. Dal Bhat podávame na thali - špeciálnom servírovacom tanieri.
Momos sú nebesky chutné taštičky z cesta uvarené nad parou, plnené zeleninou alebo kuracím mäsom dochutené zmesou aromatického korenia.
JE TRADIČNÁ VEGETARIÁNSKA POCHÚŤKA, KTORÁ KOMBINUJE ZEMIAKY (ALOO) A KARFIOL (GOBHI) V AROMATICKEJ OMÁČKE OCHUTENEJ HIMALÁJSKYMI KORENINAMI. PODÁVAME S CHLEBOM ROTI A MÄTOVO - JOGURTOVOU RAITOU.
Sunilov tanier je naša špecialita, pripravovaná podľa receptu vyvoreného pre Vás našim Nepálskym šéfkuchárom s dhloročnými skúsenosťami, ktoré z magického Káthamandu priniesol aj do našej reštaurácie. Sunil pre Vás na panvici pripraví opražené rezance v štýle Namaste s miešanou čerstvou zeleninou, jarnou cibuľkou, s krevetami alebo kuracím mäsom dochutené typickou zmesou nepálskych korenín.
INDICKÁ ŠPECIALITA Z HOVÄDZIEHO MÄSA V KTOREJ NÁJDETE ZMES HIMALÁJSKYCH KORENÍN, HORČICE, SEZAMU, ZÁZVORU, CESNAKU, CIBULE A RAJČINY. PODÁVAME S RYŽOU, CHLEBOM ROTI A ŠALÁTOM.
SUNILOVE KARI JE PRE MILOVNÍKOV PIKANTNÝCH JEDÁL. OMÁČKA SPÁJA CHUTE THAJSKÉHO ČERVENÉHO / ŽLTÉHO KARI PESTA, CHILLI, ZÁZVORU, CITRÓNOVEJ TRÁVY, LIMETKOVÉHO LISTU, KORIANDRU A KOKOSOVÉHO MLIEKA. VYBERTE SI Z TROCH VARIÁNT. S KURACÍM MÄSOM, KREVETAMI ALEBO ZELENINOU S HRÍBAMI A CUKETOU. PODÁVAME S JASMÍNOVOU RYŽOU.
DEZERT Z INDICKÉHO SUBKONTINENTU A IDE O TZV. "INDICKÉ ŠIŠKY" PODÁVANÉ S KOKOSOVOU ZMRZLINOU. DOPRAJTE SI SLADKÚ BODKU PO JEDLE POSYPANÚ MANDĽOVÝMI LUPIENKAMI A KOKOSOVOU STRÚHANKOU.
KRÉM S PRÍCHUŤOU MANGA, KOKOSOVÉHO MLIEKO A CHIA SEMIENKA.
Všetko kuracie mäso, vrátane denného menu je výlučne z domáceho gazdovského chovu bez antibiotík a iných podporných rastových hormónov. 1 — obilniny obsahujúce lepok, 2 — kôrovce a výrobky z nich, 3 — vajcia a výrobky z nich, 4 — ryby a výrobky z nich, 5 — arašidy a výrobky z nich, 6 — sójové zrná a výrobky z nich, 7 — mlieko a výrobky z neho, 8 — orechy a výrobky z nich, 9 — zeler a výrobky z neho, 10 — horčica a výrobky z nej, 11 — sezamové semená a výrobky z nich, 12 — oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l., 13 — vlčí bôb a výrobky z neho, 14 — mäkkýše a výrobky z nich.